Algemeen

  • Als het mogelijk is maak ik graag kennis met het model. Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen en maak ik een fotoreportage die dient als basis voor het schilderij. 
  • U kunt ook zelf een foto aanleveren. Dit kan bijvoorbeeld wenselijk zijn als u een moment uit het verleden wilt laten vastleggen, u een schilderij van uw lievelingsfoto wilt, of als het niet mogelijk is om een fotoreportage te maken. 
  • Ik schilder de portretten in kwalitatief hoogwaardige olieverf op linnen.
  • Houd rekening met een levertijd van twee maanden in verband met het drogen van de verf.
  • Het schilderij wordt afgeleverd met een retoucheervernis.     

 

Olieverf portret met fotoreportage

Het voordeel van het maken van een uitgebreide fotoreportage is dat ik het model wat beter kan leren kennen en me een beeld kan vormen van zijn of haar karakter.  Als u besluit dat ik een portret voor u mag schilderen inclusief fotoreportage, maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek met aansluitend deze fotoreportage. Dit kan in mijn atelier, bij u thuis of op locatie. Woont u verder dan 30km van Waalwijk, dan vraag ik u voor de fotoreportage naar mijn atelier te komen. De kosten van de fotoreportage à € 100 moeten vooraf worden voldaan. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de factuur van het schilderij.

In het kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen: wilt u bijv. een kop-schouders portret of een kniestuk? Wat mag het formaat worden van het doek? Wilt u een rustige achtergrond of moet het gedetailleerd worden weergegeven. Moet de kleding veel details hebben?   

Vervolgens maak ik de fotoreportage, waarna we de beelden bekijken. We kiezen samen de foto waarvan het schilderij gemaakt gaat worden en bespreken eventuele aanpassingen.  Aan de hand van uw wensen maak ik een prijsopgave. Nadat u een aanbetaling hebt gedaan van 30% van de afgesproken prijs, ga ik voor u aan de slag. Als het schilderij klaar is, stuur ik u een zo goed mogelijk gelijkende foto van het geschilderde portret per e-mail. Na uw finale goedkeuring en betaling van het restbedrag kunt u het schilderij komen ophalen in mijn atelier of stuur ik het naar u op.

Prijsbepaling kan ook geheel vrijblijvend vooraf gebeuren via het contactformulier. De kosten voor een portret met een neutrale achtergrond en niet gedetailleerde kleding vindt u hier.

 

Olieverf portret van een bestaande foto van uzelf

Het is niet altijd mogelijk om een fotoreportage te maken van het model. In dat geval kan ik een portret schilderen van een bestaande foto. Deze foto moet aan een aantal eisen voldoen. De foto moet scherp zijn en de afbeelding moet geschikt (te maken) zijn als schilderij. Het model moet leuk, mooi of interressant zijn afgebeeld. De achtergrond is niet van belang, tenzij u die gedetailleerd wilt laten schilderen.

U kunt uw foto geheel vrijblijvend naar mij toe sturen via het contactformulier.. Vermeld daarbij wat uw wensen zijn qua formaat en detaillering. Ik beoordeel de foto dan kostenloos op geschiktheid en stuur u een vrijblijvende prijsopgave.

De kosten voor een portret met een neutrale achtergrond en niet gedetailleerde kleding vindt u hier.

Nadat u uw goedkeuring heeft gegeven en ik een aanbetaling heb ontvangen van 30% van de afgesproken prijs ga ik voor u aan de slag. Als het schilderij klaar is, stuur ik u een zo goed mogelijk gelijkende foto van het geschilderde portret per e-mail. Na uw finale goedkeuring en betaling van het restbedrag, kunt u het schilderij komen ophalen in mijn atelier of stuur ik het naar u op.